Informacije

HERTRONIC d.o.o. je informatička tvrtka sa sjedištem u Grudama. Tvrtka ima pravni i kadrovski kontinuitet od 1991. godine koju možemo smatrati i godinom utemeljenja. Isprva pionirski „obrt“ dvojice utemeljitelja, 1994. godine prerastao je u „ozbiljnu“ firmu pod imenom CET Grude, da bi od 2002. godine djelovao pod današnjim imenom.

Kroz vrijeme (dapače – stoljeća) tvrtka je mijenjala svoj profil: najprije je naglasak bio na automatizaciji pomoću PC-a, potom distribuciji opreme, da bi danas Hertronic bitno presložio prioritete svoga poslovanja.

Glavne djelatnosti Hertronica, poredane po važnosti i prihodu, danas su:

–          razvoj vlastitih aplikacija

–          sistemska integracija SWING poslovnih aplikacija

–          ugovorno održavanje informatičke opreme i sustava

–          usluge u sferi komunikacija i mreža

–          distribucija i servis informatičke opreme

Najznačajniji projekt razvoja i implementacije vlastitog programskog rješenja jest Aplikacija za vođenje matičnih knjiga i ispis svjedodžbi u školama Županije Zapadnohercegovačke – Gaudeamus. Cijelo programsko rješenje napravljeno je u Visual FoxPro okruženju, i radi u devetnaest osnovnih i srednjih škola.

Pored Gaudeamusa, Hertronic je razvio i instalirao Aplikaciju za stanice tehničkog pregleda vozila. Rješenje je napravljeno na Delphi-MySQL platformi i uspješno radi na skoro četrdeset lokacija u Hercegovini i Bosni. Istovremeno, Hertronic razvija i druga „krojena“ rješenja u Visual FoxPro okruženju (Medicus, Virmani, Birc, Heris …).

Višegodišnja poslovna suradnja s tvrtkom SWING Consulting Split, odnedavno je obogaćena implementacijama njihovog poslovnog softvera u nekoliko značajnih hercegovačkih firmi: FEAL Široki Brijeg, AX Soling Grude, Putovi Grude, Lumen Grude, Bili Brig Grude. U navedenim tvrtkama Hertronic radi sistemsku integraciju rješenja. Inače, na Swing aplikacijama bazirani su i informacijski sustavi tvrtki Grafotisak Grude, Violeta Grude, Mepas Široki Brijeg, da spomenemo samo najvažnije.

Swing aplikacije napravljene su na Delphi-MS SQL Server platformi.

Tehnička polivalentnost naših djelatnika omogućuje nam značajnu suradnju na planu održavanja opreme i sustava s cijelim nizom tvrtki. Hertronic ima ugovore o održavanju s nekim od najvećih poduzeća i institucija: Elektroprivreda HZ HB Mostar, Hrvatske Telekomunikacije Mostar, LT Gospodarska banka d.d. Sarajevo, Centar za vozila Široki Brijeg, Urbis86 Široki Brijeg, Grioss Grude itd.

Usluge u sferi komunikacija i mreža, možda najprominentnijoj tehnološkoj grani današnjice, Hertronic u velikoj mjeri ostvaruje u suradnji s tvrtkom Pincom Mostar kao strateškim partnerom.

Hertronic trenutno ima status HP Preferred Partnera, status ovlaštenog prodavača slijedećih proizvođača opreme i softvera: HewlettPackarda (HP), Microsofta, Epsona, Intela, AVG antivirusa, i Adobe-a;  te status ovlaštenih (pod)servisa HP i Epson opreme.

 

 

Doviđenja u Hertronicu!